Begravningen

Vårt mål är att varje begravning ska blir så bra och personligt präglad som möjligt – därför är det viktigt att allt som ska ske på begravningsdagen planeras i god tid. Vi vill att begravningen ska leva kvar som ett vackert minne för alla som deltar.

På begravningsdagen

I god tid före begravningen anländer vi från begravningsbyrån för att se till att kistan kommer på plats, liksom dekorationer, ev. tryckta program och extraljus mm.

När gästerna anländer till begravningen ser vi till att de blir väl omhändertagna och anvisas var de ska sitta och informeras om vad som kommer att ske. Vi ser också till att blommorna läggs ut på graven eller i kransgården.Vid kremationsbegravning ser vi till att kistan förs till krematoriet.

Gravsättningen

Vid jordbegravning sker gravsättningen oftast direkt i anslutning till ceremonin. Bärarlag kan Bergs Begravningsbyrå tillhandahålla. Om anhöriga önskar att bära kistan själva med hjälp av släkt och vänner, hjälper vi i så fall till genom att ge goda råd till bärarna innan begravningen börjar.

Vid kremationsbegravning följer gravsättningen av urnan/askan en tid därefter. Vi ser till att urnan är försedd med namn och datum genom gravyr direkt på urnan eller på en namnplåt.

0